Έπεσε πρόωρα η αυλαία των εκδηλώσεων της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων με τίτλο, «12ο Σταυροδρόμι Παράδοσης και Πολιτισμού». Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο 2ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου «Αλέξανδρος Υψηλάντης» αντί του αύλειου χώρου του Κονταξοπούλειου Δημοτικού Γυμναστηρίου, λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Λόγω κακών καιρικών συνθηκών αναβλήθηκε η 3η ημέρα εκδηλώσεων που προέβλεπε αναπαράσταση του δρώμενου «Παρχάρια» με εμφάνιση ποντιακών χορευτικών ομάδων και ποντιακό γλέντι.

OREOKASTRO.6.20183

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου η θεατρική ομάδα του Ποντιακού Συλλόγου Γιαννιτσών παρουσίασε την κωμωδία του Στάθη Ευσταθιάδη «Έργατα και Δουλείας». Το Σάββατο 16 Ιουνίου παρουσίασαν καλλιτεχνικό πρόγραμμα οι εξής σύλλογοι: ΕΠΩΦ / Τμήμα ποντιακό παιδικό – εφηβικό. ΕΠΩΦ / Τμήμα δημοτικών χορών. Πολιτιστικός Σύλλογος Βλατσιωτών Πτολεμαΐδας. Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Πτολεμαΐδας. Πολιτιστικός Σύλλογος Ερμακιάς Εορδαίας. Πολιτιστικός Σύλλογος Κεραμωτής Καβάλας. Σύλλογος Κρητών Ωραιοκάστρου και Φίλων. Σύλλογος Horon Evi από το Kadikoy (Χαλκηδόνα) της Κωνσταντινούπολης. Ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι με το κέφι στα ύψη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

OREOKASTRO.6.20181

Να σημειωθεί ότι στην έναρξη της ημέρας η ΕΠΩΦ τίμησε με αναμνηστική πλακέτα τον αειθαλή λυράρη Νίκο Τσαλικίδη για τη συνολική προσφορά του στην ποντιακή μουσική.

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων, την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου υπογράφουν, ο πρόεδρος Ηρακλής Τσακαλίδης και η γενική γραμματέας Παναγιώτα Ιωαννίδου, αναφέρουν: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλες και όλους που συνέβαλλαν στην επιτυχή διεξαγωγή των εκδηλώσεων του συλλόγου. Επόμενη μεγάλη εκδήλωση το Σεπτέμβρη για να γιορτάσουμε τα 25 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΩΦ».