Τη μνήμη του Αγίου Ευγενίου, τιμά ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΣΠΟΣ) της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) και με ανακοίνωση που υπογράφουν εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου ο πρόεδρος Γρηγόρης Κεσαπίδης και η γενική γραμματέας Αθηνά Νακούση, αναφέρουν:

"Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καλεί τους πιστούς και τα σωματεία μέλη του, να παραστούν με τα λάβαρα - σύμβολά τους, καθώς και όσους λυράρηδες επιθυμούν, ώστε να συνοδεύσουν την περιφορά της εικόνας του Αγίου Ευγενίου, το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 και ώρα 7 το βράδυ στον Ιερό Ναό του Αγίου Ευγενίου στο Αρκαδικό Νομού Δράμας. Θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις με την συμμετοχή των παιδικών - εφηβικών τμημάτων των Ποντιακών Συλλόγων Δράμας.

Επίσης, την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 και ώρα 7 το βράδυ στον Ιερό Ναό του Αγίου Ευγενίου στα Πετρωτά Νομού Ροδόπης, θα ψαλλεί Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.

Η φήμη και η λατρεία του Αγίου Ευγενίου ήταν τόσο διαδεδομένη στην Τραπεζούντα, ώστε κατά την διάρκεια της γιορτής του συγκεντρωνόταν πλήθος πιστών για να τιμήσουν την μνήμη του. Είναι χρέος όλων μας, λοιπόν, να πλημμυρίσουμε τους Ναούς αυτούς και με τις ψαλμωδίες να φτάνουν ως τον ουρανό, ιερείς και πιστοί να αποδώσουμε σεβασμό και αγάπη στον Άγιο Ευγένιο τον Τραπεζούντιο. Η χάρις και η ευλογία του Αγίου να μας σκέπει όλους!".