Μια νέα παραγωγή του Θεατρικού Τμήματος του συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου», είναι προ των πυλών και η πρεμιέρα θα γίνει την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 στο Κέντρο Πολιτισμού "Χρήστος Τσακίρης", του δήμου Παύλου Μελά, στη Σταυρούπολη.Θα ακολουθήσουν παραστάσεις στον ίδιο χώρο, το Σάββατο 23, την Κυριακή 24 και την Δευτέρα 25 Ιουνίου.

«Ο ΣΕΦΤΕΛΟΝ Ο ΓΙΑΝΝΕΣ», είναι μια ποντιακή κωμωδία βασισμένη στο θεατρικό έργο του Δημήτρη Ψαθά «ΕΝΑΣ ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ», και ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σακατζή, διασκευή στην ποντιακή διάλεκτο Κωνσταντίνου Ζουρουφίδη, μουσική Γιώργου Μωυσιάδη, σκηνογραφία Λάμπω Κυπριανίδου.

Η υπόθεση του έργου αφορά, έναν αφελέστατο ανθρωπάκο, τον Γιάννε, ο οποίος παγιδεύεται από μια πονηρή χήρα, την Παρθένα, που ζει πλουσιοπάροχα από την ασφάλεια του δήθεν νεκρού συζύγου της, Ανέστη. Όταν ο τελευταίος εμφανίζεται με σάρκα και οστά, εκείνη θα βάλει τον αγαθιάρη Γιάννε να τον σκοτώσει και εκείνος θα καταλήξει στο δικαστήριο, όπου τελικά θα απαλλαχθεί λόγω βλακείας.

Παίζουν:

Νικολαΐδης Θεόδωρος: Γιάννες.

Αραμπατζή Γεωργία: Παρθένα.

Σαββίδου Ελένη: Ευθαλία μητέρα της Παρθένας.

Παναγιώτης Παπαδόπουλος: Ανέστης άντρας της Παρθένας.

Γρηγοριάδης Γιώργος: Κώστης, γείτονας φωτογράφος.

Νουζανίδου Ερμιόνη: Ανθούσα, υπηρέτρια.

Γεωργιάδης Γιάννης: Πρόεδρος Δικαστηρίου.

Βαλετόπουλος Γεώργιος: Μήτον, γείτονας.

Ουσταμπασίδου Αργυρώ: Εισαγγελέας.

Βενετικίδης Γεώργιος: Χωροφύλακας.

Νικολαΐδης Γεώργιος: Δικηγόρος Α.

Δεληγκιαβουρίδου Ιωάννα: Δικηγόρος Β,

Γεωργιάδου Ρούλα: Γειτόνισσα Α.

Παλαχίδου Λιάνα: Γειτόνισσα Β.

Χάνδρος Δημήτρης: Λευτέρης.

Για περισσότερες πληροφορίες και τηλέφωνα κρατήσεων: 6978775278 - 2310 667891.