Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων Τιμής και Μνήμης που διοργανώνει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) και ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων (Σ.Πο.Σ.) Ν. Ελλάδος και Νήσων στην Αττική, ανακοίνωσε το διοικητικό συμβούλιο.

Με ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος του Σ.Πο.Σ. Νότιας Ελλάδας και Νήσων Γιώργος Βαρυθυμιάδης και ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Λεζγίδης, οι εκδηλώσεις αρχίζουν την Κυριακή 13 Μαΐου ολοκληρώνονται την Κυριακή 20 Μαΐου.

Στην πλατεία Συντάγματος: Ενημερωτικά περίπτερα σωματείων του Σ.Πο.Σ. Ν. Ελλάδος & Νήσων της Π.Ο.Ε., όπου με οπτικοακουστικά και έντυπα μέσα θα προβάλλεται η ιστορία και ο πολιτισμός των Ελλήνων του Πόντου και η τραγική τους κατάληξη.

Παρασκευή 18 - Σάββατο 19 Μαΐου, 22:00 Πλατεία Συντάγματος: Ολονυχτία στο εκθεσιακό περίπτερο της Ένωσης Ποντιακής Νεολαίας Αττικής.

Σάββατο 19 Μαΐου,

18:30 Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη, Κεντρική εκδήλωση Μνήμης.

19:00. Επίσημη αλλαγή της Προεδρικής Φρουράς με ευζώνους ενδεδυμένους με τη φορεσιά του Πόντιου Αντάρτη. Χαιρετισμός του Προέδρου του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ν. Ελλάδος και Νήσων της Π.Ο.Ε., Γιώργου Βαυθυμιάδη. Χαιρετισμοί εκπροσώπων φορέων. Ομιλία από τον Φάνη Μαλκίδη, Λέκτορα στο Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού των Παρευξείνιων χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για την Μελέτη των Γενοκτονιών.

19:45. Επιμνημόσυνη Δέηση - Κατάθεση στεφάνου - Εθνικός Ύμνος,

20:00. Πορεία προς την Πρεσβεία της Τουρκικής Δημοκρατίας και επίδοση Ψηφίσματος.

Κυριακή 20 Μαΐου.

Ιερά Μητρόπολις Αθηνών:

08:00. Επίσημη έπαρση της Εθνικής Σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

12:15 Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

12:45 Ομιλία για τη Γενοκτονία από τον Πρόεδρο του Σ.Πο.Σ. Ν. Ελλάδος και Νήσων της Π.Ο.Ε., Γιώργο Βαρυθυμιάδη.

13:15 Κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

20:32 Επίσημη υποστολή της Εθνικής Σημαίας από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Κυριακή 27 Μαΐου.

GENOKTONIA.PEIRAIAS.MNHMEIO.21

19.30 - Μνημείο Γενοκτονίας - Πλατεία Αλεξάνδρας - Πειραιάς: Μουσικό - Αφηγηματικό Δρώμενο για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου με τίτλο: «Αχ! Πατρίδα μ’ - Πατρίδα μ’», του Ηλία Υφαντίδη.