Η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Μνήμης για τους 353.000 Γενοκτονημένους Προγόνους μας από τους Νεότουρκους και Κεμαλικούς , θα βρίσκεται στην Πλατεία Αριστοτέλους από τις 15 Μαΐου - 19 Μαΐου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεων:

Τρίτη 15 Μαΐου: 

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Τα χνάρια των Αργοναυτών» ώρα 22:00. Παρουσίαση, αφήγηση: Κώστας Αρζόγλου / Σκηνοθεσία, Φωτογραφία: Αλέξης Μπαρζός / Έρευνα και Επιστημονική επιμέλεια: Θεοδόσης Κυριακίδης / Σενάριο: Νικόλας Ζηργάνος / Μουσική: Γιάννης Παξεβάνης / Μοντάζ: Γιάννης Μπιλήρης, Άννα Πρόκου / Διεύθυνσή και Οργάνωση Παραγωγής: Αναστασία Σκουμπρή / Μια παραγωγή της Small Planet για το Ερευνητικό Κέντρο Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα ©2010.

Τετάρτη 16 Μαΐου:

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Πόντος οι Μεγάλες Ώρες». Από τον Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης. ώρα 22:00. Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στα ραγδαία και τραγικά ιστορικά γεγονότα που προηγήθηκαν και οδήγησαν στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Ακούγονται συγκινητικές μαρτυρίες από συγγενείς επιζώντων της γενοκτονίας, οι οποίοι αφηγούνται το πως κρύβονταν στα βουνά προσπαθώντας να αποφύγουν τη σφαγή. Ακαδημαϊκοί μιλούν για τη σημασία της περιόδου και το πώς αντέδρασαν οι πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες, αποκαλύπτοντας άγνωστα ιστορικά στοιχεία.

Δείτε το τρέιλερ: https://m.youtube.com/watch?v=YJi6oP5vd18 
(Livemedia.gr).

Πέμπτη 18 Μαΐου.

Προβολή ντοκιμαντέρ «Οι μνήμες ζωντανεύουν», ώρα 22:00. Αφηγητής : Κωνσταντίνος Φωτιάδης.

Δείτε το τρέιλερ : 

Προβολή «Η καμπάνα του Πόντου», ώρα 23:00.

Παρασκευή 18 Μαΐου.

Η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Πανποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, θα πραγματοποιήσει, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης, Ολονυκτία στην Πλατεία Αριστοτέλους στις 23:00 στη μνήμη των Γενοκτονημένων Ελλήνων του Πόντου.

«Ξημερώνει 19 Μαΐου…»

ώρα 00:01. Στον ουρανό της Θεσσαλονίκης θα υψωθούν 99 χάρτινα φαναράκια από την είσοδο του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης για τις 353,000 Γενοκτονημένες Ψυχές. Συμμετοχή όλων των Νεολαιών των Σωματείων.