Με μεγάλη ευπρέπεια πραγματοποιήθηκε η βραδινή λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής στην διάρκεια της οποίας οι μικρές χορεύτριες του συλλόγου ντύθηκαν μυροφόρες και έραναν τον επιτάφιο. Στην συνέχεια τα αγόρια του μεγάλου χορευτικού ντυμένοι με την ποντιακή στολή κράτησαν τον επιτάφιο για να γίνει η περιφορά του στο χωριό και όλοι οι πιστοί ακολουθούσαν από πίσω.

MESAIO.PASXA.9.4.20184

Την Δευτέρα 9 Απριλίου 2018 οι κάτοικοι του χωριού, καθώς και πολύς κόσμος που το στηρίζει, παρευρέθηκαν στην 36η Πασχαλινή χορευτική εκδήλωση, που έγινε στο Μεσαίο Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα από τον πρόεδρο του Μ.Π.Σ Μεσαίου «ΝΕΑ ΚΟΤΥΩΡΑ» Παύλο Λαζαρίδη.

MESAIO.PASXA.9.4.20185

Ακολούθησαν οι αυγομαχίες με συμμετέχοντες για το μικρό γκρουπ τους: Μαρμαρίδης Αναστάσιος (αναδείχθηκε 1ος), Κουτρουδίτσης Βασίλειος (αναδείχθηκε 2ος), Λαζαρίδης Χ. Δημήτριος (αναδείχθηκε 3ος), Χρυσοχόου Αντώνης και Μπάτση Κωνσταντίνα.

MESAIO.PASXA.9.4.20186

Στο μεγάλο γκρουπ πήραν μέρος οι: Μουρατίδης Χρήστος (αναδείχθηκε 1ος), Μουρατίδης Σταμάτης (αναδείχθηκε 2ος), Λαζαρίδης Δημήτριος (αναδείχθηκε 3ος), Κουτρουδίτσης Θεόδωρος και ο Μαρμαρίδης Σταύρος που κέρδισε το τηγάνι ως τελευταίος του διαγωνισμού. Κριτές σε αυτήν την δοκιμασία ήταν ο Λιθοξόπουλος Φώτης και ο Μουρατίδης Γεώργιος.

MESAIO.PASXA.9.4.20187

Στη συνέχεια το μικρό χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου παρουσίασε τους ποντιακούς χορούς που έμαθε από τον χοροδιδάσκαλο μας Στράτο Μπίλη.

MESAIO.PASXA.9.4.20188

Τα παιδιά συνόδεψαν με την λύρα ο Κώστας Σαβιολάκης και με το νταούλι ο Δημήτρης Ευθυμιάδης.

MESAIO.PASXA.9.4.201810

Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν αυγά, τσουρέκια και αναψυκτικά ως ένα μικρό δείγμα ευχαρίστησης. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το κάψιμο του Ιούδα με τον Κουτρουδίτση Θεόδωρο να βάζει την φωτιά.

MESAIO.PASXA.9.4.2018

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Μ.Π.Σ. Μεσαίου Θεσσαλονίκης «Νέα Κοτύωρα», «την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μεσαίου Λαζαρίδης Αναστάσιος, ο αντιδήμαρχος δήμου Ωραιοκάστρου Παναγιωτίδης Χρήστος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Λαζαρίδης Γεώργιος, Πολυχρονίδης Ανέστης, Παπακωνσταντίνος Γεώργιος, Παραπανήσιος Γεώργιος, ο δημοσιογράφος από τους Πολίτες Ωραιοάστρου και διευθυντής του πρακτορείου FM 104,9 Παπαδάκης Κώστας και εκπρόσωποι του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρούδας «Μέγας Αλέξανδρος». Ευχαριστούμε την Αυγοδιατροφική Α.Ε Νέα Σάντα Κιλκίς για την προσφορά αυγών. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και όλο τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του».