Στο Μαρούσι για προσκύνημα βρίσκεται από το απόγευμα του Σαββάτου 14 Απριλίου 2018 η Ιερά εικόνα αποτομής της κεφαλής Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Αγίου Ιωάννη από την υπό ανιστόρηση Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος, που βρίσκεται στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης, την οποία υποδέχθηκε με την πρέπουσα λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού.

Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου η εικόνα μεταφέρθηκε την παραμονή της εορτής του Αγίου Θωμά στον ομώνυμο Ιερό ναό στο Μαρούσι, στα πλαίσια του πανηγυρικού εορτασμού.

Την εικόνα μετέφεραν μέλη του σωματείου Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Τριαντάφυλλο Μεντεσίδη και την υποδέχθηκε η Μητρόπολη Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού παρουσία πλήθους κλήρου και λαού.

BAZELONAS.EIKONA.MAROYSI.4.20181

Μετά την υποδοχή ακολούθησε Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου.

Η ιερή εικόνα της Παναγίας θα βρίσκεται στον Ιερό ναό του Αγίου Θωμά Αμαρουσίου έως την Τρίτη 17 Απριλίου 2018, οπότε μετά από Ιερή ακολουθία θα αναχωρήσει για την Κοζάνη.

BAZELONAS.EIKONA.MAROYSI.42018.3

Ο ιερός ναός του Αγίου Θωμά Αμαρουσίου είναι ανοιχτός καθ’ όλη τη διάρκεια της Δευτέρας για να μπορούν οι πιστοί να προσκυνήσουν την Ιερά εικόνα του Τιμίου Προδρόμου.

Θα τελεστεί Ιερά ακολουθία τη Δευτέρα 16 Απριλίου 2018, το απόγευμα και το βράδυ Ιερά Αργυπνία.

Την Τρίτη το πρωί η Ιερά εικόνα αποτομής της κεφαλής Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Αγίου Ιωάννη, θα αναχωρήσει για τον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης.