Τον επιχειρηματία Ευάγγελο Μαρινάκη, τίμησε στο πλαίσιο του 13ου πανελλαδικού φεστιβάλ ποντιακών χορών, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, για την χρηματοδότηση του μνημείου της γενοκτονίας στην πλατεία Αλεξάνδρας στον Πειραιά. Να επισημάνουμε ότι Ευάγγελος Μαρινάκης, χρηματοδότησε επίσης και την ανακατασκευή της πλατείας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αμέσως μετά την είσοδο των 2.500 χορευτών στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά,  με θέμα: «Υψηλαντών το Όραμαν Πυρρίχιου το Σθένος», το οποίο τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, οι διοργανωτές προσκάλεσαν στο βήμα την εκπρόσωπο του Ευάγγελου Μαρινάκη, ο οποίος έλειπε στο εξωτερικό.

Την τιμητική διάκριση εκ μέρους του Ευάγγελου Μαρινάκη, παρέλαβε η στενή συνεργάτιδά του και εξαδέλφη του Φωτεινή (Φαίη) Υψηλάντη, η οποία, στο σύντομο χαιρετισμό της ανέφερε:

POE.13.SEF.PEIRIAS.YPSILANTI.2.12.20171

Η Φωτεινή (Φαίη) Υψηλάντη, παραλαμβάνει την τιμητική διάκριση, εν μέσω του προέδρου της ΠΟΕ Χρήστου - Δημήτριου Τοπαλίδη και του προέδρου του ΣΠΟΣ Νότιας Ελλάδας και Νήσων της ΠΟΕ Γιώργου Βαρυθυμιάδη

"Κυρίες και Κύριοι. Είναι τιμή για τον κ. Μαρινάκη η τιμητική αυτή διάκριση. Λυπάται πολύ που δεν μπόρεσε να βρίσκεται εδώ σήμερα, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στο εξωτερικό.

Η τιμητική αυτή διάκριση έχει ιδιαίτερη σημασία για εκείνον και για εμένα προσωπικά καθότι είμαστε Ποντιακής καταγωγής από την επιφανή οικογένεια των Υψηλαντών του ιστορικού Πόντου.

Θα ήθελα να συγχαρώ την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος για το σπουδαίο έργο της, με το οποίο κρατά ζωντανές τις παραδόσεις και την ιστορία μας.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω όλους ότι εμείς θα βρισκόμαστε δίπλα στο σπουδαίο και δύσκολο έργο σας, σε αυτή τη δύσκολη εποχή που περνάμε στη χώρα πολιτικά και οικονομικά.

Θέλουμε να συνεισφέρουμε όσο μπορούμε ώστε το έργο σας να μπορεί να μεγαλώσει και να κρατήσει όσο περισσότερο γίνεται ζωντανές τις παραδόσεις του τόπου μας.

Η ίδια προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον κύριο Ηλία Υφαντίδη, τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή αυτού του Φεστιβάλ, για την πολλή δουλειά, το μεράκι, την αγάπη και όλη την ποντιακή του ψυχή που έβαλε για να γίνει αυτή η εκδήλωση. Χαρείτε την.

Σας ευχαριστώ πολύ", κατέληξε η κ. Υψηλάντη.