ΤΟΥ ΦΟΡΗ ΠΕΤΑΛΙΔΗ

Έφυγε από κοντά μας ο Τάκης Βοργιαζίδης, πρώην πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Περάματος «Ο ΠΟΝΤΟΣ», ένας πιστός στρατιώτης των παραδόσεων του ποντιακού ελληνισμού, ένας γνήσιος πατριώτης, ο οποίος κράτησε μέχρι το τέλος της ζωής του, την ποντιακή ψυχή ψηλά στις αξίες του.

Αγωνιστής σε όλη του τη ζωή, στους κοινωνικούς αγώνες, και στον ποντιακό ελληνισμό, ο Τάκης Βοργιαζίδης, μας αποχαιρέτισε την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017. Με μία συγκινητική της ανάρτηση στην προσωπική της σελίδα στο fb η στενή του συνεργάτιδά του και πρόεδρος της Ένωσης, Θεοδώρα Παπαδοπούλου, ανέφερε: «Ένωση Ποντίων Περάματος «Ο Πόντος». Την Κυριακή 12 – 11 - 2017 τα μέλη και οι φίλοι της Ένωσης Ποντίων Περάματος έχασαν τον πιο πιστό της στρατιώτη τον Τάκη Βοργιαζίδη σε ηλικία 69 ετών, προέδρου του συλλόγου του Περάματος. Γενικότερα η ποντιακή οικογένεια έχασε έναν γνήσιο φορέα των παραδοσιακών αξιών του αλησμόνητου Πόντου. Έναν ακούραστο αγωνιστή της διατήρησης των ηθών και των εθίμων των προγόνων μας. Καλό σου ταξίδι Δάσκαλε και Αετέ των Ποντίων και της παράδοσης. Αξέχαστος».

Χθες Κυριακή, ο θάνατός του έγινε γνωστός κατά τη διάρκεια της πρόβας των χορευτών του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων και Νήσων (ΣΠΟΣ) της ΠΟΕ στην Ελευσίνα για το 13ο πανελλαδικό φεστιβάλ ποντιακών χορών που θα γίνει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 2 Δεκεμβρίου 2017, όπου κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή από 600 χορευτές, σε μια συγκινητική για όλους στιγμή.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017, στις 2 το μεσημέρι από τον Άγιο Νικόλαο Περάματος και η ταφή από τα Κοιμητήρια του Σχιστού.

Η οικογένεια αντί στεφάνων, επιθυμεί τα χρήματα να δοθούν στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα.

BORGIAZIDIS.TAKIS.PERAMA.ENOSI.PONTION.TSIRIXTA.18.4.2015.IMG 140821

Ο Τάκης Βοργιαζίδης με καταγωγή από την Ακρινή Κοζάνης, όσες φορές μιλούσαμε μου ανέφερε με νοσταλγία για τα παιδιά του χρόνια στο χωριό του. Κοντοχωριανοί, μιας και το Ρυάκιο όπου γεννήθηκα επέχει μόλις 3 χιλιόμετρα από την Ακρινή, αναφέρονταν στα τα ήθη και έθιμα, που έφεραν οι πρόσφυγες γονείς και παππούδες από τον Πόντο και αυτός με την σειρά του, προσπαθούσε να τα μεταλαμπαδεύσει στις νεότερες γενιές, μέσα από την Ένωση Ποντίων Περάματος «Ο Πόντος» και όχι μόνο.  

Τελευταία φορά μιλήσαμε την ημέρα της γιορτής του, στις 26 Οκτωβρίου όταν του τηλεφώνησα για χρόνια πολλά. Μου είπε πως ταλαιπωρείται με το πόδι του, αλλά είναι καλύτερα και στα μέσα Νοεμβρίου είχε ραντεβού σε νοσοκομείο της Αθήνας για να κάνει επέμβαση. Τελικώς δεν πρόλαβε, γιατί ο Χάροντας του είχε στήσει καρτέρι.

Κοντοχωριανέ μου συμπατριώτη, καλό παράδεισο στα Παρχάρια του Πόντου.