Όταν ο Πόντος συνάντησε την Κρήτη, η 82η γενική Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης γέμισε παράδοση, χορό και μουσικές που συγκίνησαν. Πλήθος κόσμου έσπευσε το βράδυ της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου 2017. για να απολαύσει την ιδιαίτερη μουσική συνάντηση των αδερφών Κωνσταντίνου και Ματθαίου Τσαχουρίδη με τους αδερφούς Νίκο και Γιώργο Στρατάκη, στη σκηνή των music events της ΔΕΘ.

Οι ήχοι από την ποντιακή και την κρητική λύρα συνεπήραν τους χιλιάδες επισκέπτες, ενώ οι παραδοσιακοί χοροί ξεσήκωσαν το κοινό. Μάλιστα, στο πλαίσιο της συναυλίας η διοίκηση της ΔΕΘ - Helexpo με τον πρόεδρο Τάσο Τζήκα και τον διευθύνοντα Σύμβουλο Κυριάκο Ποζρικίδη, τίμησε για την πολυετή προσφορά του στη μουσική τον τροβαδούρο της Κρήτης, Βασίλη Σκουλά.

DETH.TSAXOURIDIS.11.9.20173

Μάλιστα ο Βασίλης Σκουλάς τόνισε πως είναι ευτυχής που από πίσω από αυτόν έρχεται μια νέα γενιά μουσικών, κάνοντας αναφορά στους αδελφούς Τσαχουρίδη και τους αδελφούς Στρατάκη, η οποίοι δίνουν έναν άλλο τόνο στη μουσική μας παράδοση.

DETH.TSAXOURIDIS.11.9.20174

Πρώτοι στη μουσική σκηνή της 82ης ΔΕΘ, βρήκαν οι αδελφοί Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης, οι οποίοι με τον δεξιοτέχνη της ποντιακής λύρας Ματθαίο και την φωνή του Κωνσταντίνου, ερμήνευσαν ποντιακά τραγούδια, αλλά και νεοελληνικά.

DETH.TSAXOURIDIS.11.9.20171

Στη συνέχεια βγήκε στη σκηνή ο Βασίλης Σκουλάς, ο οποίος βραβεύθηκε από την διοίκηση της ΔΕΘ – Helexpo και ερμήνευσε τέσσερα αγαπημένα του τραγούδια. 

Ακολούθησαν οι αδελφοί Νίκος και Γιώργος Στρατάκης, οι οποίοι ερμήνευσαν κρητικά τραγούδια.

DETH.TSAXOURIDIS.11.9.20176

Οι θεατές χορεύουν ποντιακούς χορούς στην 82η ΔΕΘ, υπό τους ήχους της λύρας του Ματθαίου Τσαχουρίδη, σε τραγούδια που ερμήνευσε ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης

Τρίτη

Την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου λίγο πριν τις 10 το βράδυ στη μουσική σκηνή της 82ης ΔΕΘ, το λαϊκό τραγούδι θα έχει την τιμητική του.

Ο Σταμάτης Γονίδης και ο Νίκος Μακρόπουλος αναλαμβάνουν δράση, δίνοντας τη λαϊκή πινελιά στο συναυλιακό πρόγραμμα της διοργάνωσης. Το κοινό μπορεί να παρακολουθεί τις συναυλίες με το εισιτήριο εισόδου στην 82η ΔΕΘ.

Το ωράριο της 82ης ΔΕΘ τις καθημερινές είναι 16:00 με 22:00.