Δημόσια δήλωση με αφορμή την αποχώρηση του ομότιμου καθηγητή Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά από 50 χρόνια παρουσίας στον οργανωμένο ποντιακό χώρο, εξέδωσε ο Κώστας Σανίδης, πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης.

\Στη δήλωσή του ο Κώστας Σανίδης, αναφέρει: «Θεωρώ ύψιστο χρέος μου να πω δυο κουβέντες όπως ακριβώς τις νιώθω για τον Γιώργο Παρχαρίδη, τον άνθρωπο με τον οποίο πορευτήκαμε για πολλά χρόνια μαζί, ο καθένας με τις δικές του απόψεις και ιδιαιτερότητες.

Είναι αλήθεια πως μια παρουσία πολλών δεκαετιών του Γιώργου σηματοδότησε μια νέα κατάσταση πραγμάτων, μια προσφορά αδιαφιλονίκητη που είχε αφετηρία την Ποντιακή του Παιδεία και την διάθεση του για προσφορά.

Στοιχείο δημοκρατίας οι όποιες διαφορετικές απόψεις, που υπήρξαν κατά καιρούς με στόχο την πρόοδο που ασφαλώς όλοι επεδίωκαν.

Ο Γιώργος Παρχαρίδης που είναι ένα σοβαρό κεφάλαιο για τον Ποντιακό Ελληνισμό, δικαιούται της καθολικής του αναγνώρισης.

Η γενέτειρά του και η Εύξεινος Λέσχη Κοζάνης τον τιμά και δηλώνει πως θα επιδιώκει όπως πάντα συνεχή συνεργασία μαζί του», καταλήγει ο Κώστας Σανίδης.